Home Special effects
Special effects
Special effects nodig?

We leven in een wereld van entertainment waar vandaag de dag alleen een DJ met licht en geluid niet meer volstaat  om een boeiende show te generen. Vaak worden deze optredens al gecombineerd met LIVE acts zoals bijvoorbeeld percussie, dansers enz.

Wat steeds meer in opkomst is en eigenlijk ook niet meer weg te denken valt, zijn de special effects op deze feestgelegenheden die het nou net een zo bijzondere gebeurtenis maken.

Of het nou een dancefeest, bedrijfsfeest/opening, bruiloft, optocht, modeshow, fotoshoot, bedrijfspresentatie, videoclip of wat voor gebeurtenis dan ook betreft , waarbij  u aan uw (grote) publiek een onvergetelijke herinnering mee wilt geven, de special effects spelen hierin een onmisbare rol.

Beeld u zich eens in: rook die recht omhoog gespoten wordt en die daarna in korte tijd oplost tot helemaal niets meer, net zoals in films en  videoclips. (CO2 benadering) Of die echte ‘theater’nevel die u bijna niet ziet maar het licht zo mooi accentueert, waardoor speciale theater- en filmsferen gecreëerd kunnen worden.  Of die magische rook die uitsluitend over de grond kruipt en dat dan nog eens gecombineerd met licht wat  deze mysterieuze verschijning extra accentueert met iedere gewenste kleur. Uw publiek zal versteld staan.

Als conventioneel licht en intelligent licht al indruk maken, beeld u zich dan eens in wat een volledig computergestuurde (grafische) lasershow doet. De basis lasershows zijn meestal in de kleur groen met als rede dat deze kleur het best waarneembaar is voor het menselijk oog. Maar naast groen kunnen wij uiteraard ook multi colour (rood, groen, geel) en full colour lasershows verzorgen. Uw eigen bedrijfslogo in full colour laser, of een fantastische beamshow waarbij in de donkere, met nevel gevulde zaal, uw publiek betoverd zal worden door het magische lichtspektakel van de laserstralen. We bieden zelfs de mogelijkheid om een ‘tijdcode’ show te programmeren waarin uw presentatie synchroon loopt met video, licht, laser, rook, vuur en wat u verder erbij wenst.

Ook kleine eenvoudige oplossingen kunnen bijdragen in het laten slagen van uw evenement zoals bijvoorbeeld het bekende confetti. Er is al een eenvoudige handheld wegwerp confettishooter die werkelijk iedereen af kan en mag schieten. Deze shooters leveren wij in diverse maten, sterktes en een variatie aan inhoud. Zo kunt u een keuze maken uit confetti of streamers in diverse verkrijgbare kleuren.

Naast deze mogelijkheden kunnen wij u nog tal van andere mogelijkheden aanbieden. Informeert u eens naar de mogelijkheden waarin uw wens centraal staat. Deze mogelijkheden bieden wij u voor zowel koop als huur.

Wij zijn gecertificeerd en getraind voor veilig gebruik van alle door ons te leveren apparatuur.

Laat uw evenement slagen, laat een blijvende herinnering achter bij uw publiek, maak gebruik van de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Immers:  EEN EERSTE INDRUK KUNT U MAAR 1 KEER MAKEN.

 

 
Laser

De tijden zijn veranderd, zo ook de lasertechniek. Waren het vroeger grote, gevoelige, peperdure zware watergekoelde lasersystemen die enorm veel stroom nodig hadden; tegenwoordig is deze techniek vervangen door de diode laser. Dit is een zeer kleine lichtbron met een ongekend vermogen die weinig stroom vereist en met slechts luchtkoeling de hele avond zonder problemen kan functioneren.

Read more...
 
CO2 jets & Guns

Een steeds meer gebruikt effect op feesten, openingen, tentoonstellingen enzovoorts, is het imposante verschijnsel van CO2. Een of meerdere CO2 JETS of Dominators (5-voudige CO2 Unit) worden aangesloten op CO2 flessen. Op het moment dat u wenst spuiten deze CO2jets in mum van tijd een enorme hoeveelheid ijskoude, hagelwitte, volle damp. Mocht u dit nog niet voldoende vinden, staan er ook POWER co2 jets in ons magazijn.

Read more...
 
Confetti, Streamers

Een traditioneel, vrolijk en sfeerverhogend effect dat nog veelvuldig wordt gebruikt om de feeststemming te verhogen is confetti of streamers of een combi ervan.
In tegenstelling tot een aantal jaren geleden wordt confetti tegenwoordig nauwelijks nog vanuit de hand gestrooid. Door gebruik te maken van speciaal hiervoor ontwikkelde machines van onder andere Magic FX is het bereik veel groter en de spreiding beter te bepalen.

Read more...
 
Vuur: single en 5-weg

Als zeer speciaal effect hebben wij meerdere vuurprojectoren ook wel vuurjets of vuurmachines in ons assortiment: zowel enkel als 5-voudig ( Color comet flame ). Deze worden veilig bestuurd door middel van DMX met safety kanalen. Dit effect is zeer mooi in combinatie met bijvoorbeeld rook en/of laser. Het is een effect waar uw publiek versteld van zal staan. Het is niet alleen een schouwspel voor het oog maar een totaalbeleving.

Read more...
 
Rookmachines

Rookmachines worden veelal gebruikt om de lichtstralen van lichteffecten, lasers, moving heads, scans etc. te accentueren. Alleen met (de juiste) rook wordt het lichtspektakel optimaal zichtbaar.

We hebben onder andere de volgende machines in ons assortiment:

Jem ZR33

Look Viper S

Look Viper NT

Look Viper 2.6

Look Unique (hazer)

Martin Magnum hazer

MDG Max 5000 APS

MDG 25000

MDG Atmosphere

ADJ Fury Jett Pro met rgb led

Martin / Jem Glaciator

Rosco Coldflow

Daarnaast wordt het ook gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren, zoals bijvoorbeeld een rokerig cafe of een theatersfeer.

Read more...
 
Diversen

Valdoek systeem (Power drop) Voor diverse toepassingen

Power Drop Valdoek systeem

Ledverlichting (Athena) voor het belichten en uitlichten van bijvoorbeeld beelden en gebouwen

Stroboscoop blinding

Natuurlijk zijn stroboscopen erg mooi en vaak gebruikt. Maar, neem er eens 2 of 4 of 12 in een rij, dimbaar en blinding-effect. Dat wil zeggen dat de stroboscoop even constant helder wit licht geeft.

Laat dit eens 12 stroboscopen achter elkaar aan doen, of gelijktijdig. En zeer mooi effect om de climax van een gebeurtenis extra te accentueren. Wij hebben 12 van deze stroboscopen in ons assortiment. Dit is echt state-of-the-art als we het over stroboscopen hebben.

Deze stroboscopen zijn met 2 kanalen DMX (per stroboscoop )aan te sturen of met de speciaal voor deze stroboscopen ontwikkelde STROBE-RUNNER. Hiermee zijn echt waanzinnig mooie effecten in een handomdraai te realiseren. Geef deze sturing aan hoeveel strobo's er aangesloten zijn en hij berekent alle data op maat. Dit zou met een conventionele lichttafel vele uren in beslag nemen.
Het mooie van deze sturing is dat hij intern een enorm scala aan strobe-effecten kan aansturen, maar wel controleerbaar is middels 2 of 3 DMX kanalen. Zo kan er dus een volledige strobo-show mee worden genomen in de lichttafel van de Licht Jockey.


Description DescriptionDescription

 

 

 

 

 


SEV EVENTS

Description

Description

Pangolin

MDG Fog Generators

Coherent

SEV Nieuws

Januari 2017 Laser uitbreiding.
Om aan de groeiende vraag van grote projecten met laser(projectie) te kunnen blijven beantwoorden, heeft Sev-Events geïnvesteerd in 6 grote OPSL lasers. Dit brengt het aantal beschikbare nu op 7x >8 watt green opsl lasers.

December 2016
Wederom een fantastisch jaar. Veel mooie projecten waarvan een aantal helaas niet vermeld mogen worden. Op naar 2017 met een aantal grote veranderingen. We bedanken iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen.

We kijken terug op een mooi en geslaagd jaar. We willen iedereen bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen op wederom een goede samenwerking in 2016. De voorbereidingen voor de komende opdrachten zijn in volle gang terwijl de eerste opdrachten alweer uitgevoerd zijn.

December 2015
4 Stadiumshots in Ahoy bij de show van Jeff Mills.

November 2015
Openingsshow met 4 vuurmachines bij Vitesse-NEC in het Gelredome Arnhem

Oktober 2015
Met de groeiende vraag naar lasershows voor kleinere aangelegenheden maar toch op professioneel niveau, heeft SEV-Events geïnvesteerd in 6x  3,2watt Cittadini RGB lasers.

Februari 2015
Ook valdoek systeem elementen maken nu deel uit van het assortiment van SEV-Events ( Power Drop ).

Powerdrops SEV-Events

November 2014
Wederom heeft SEV-EVENTS geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor de special effect markt. Shotbase. 4-voudige lanceerunits voor zowel 40 als 80 cm confetti en/of streamers buizen, met direct DMX en een safetykanaal.

Confetti Shotbase SEV-Events

November 2014
Het assortiment van SEV-EVENTS is weer verder uitgebreid. Deze keer met Dominators. 5-voudige CO2 jets, welke zowel individueel als gelijktijdig geactiveerd kunnen worden. Een zeer spectaculair effect.

CO2 Dominator

Gezien het toenemende aantal festivals en de daarmee groeiende vraag naar CO2 jets heeft SEV-Events het aantal van 10 naar 22 jets verhoogd. De jets zijn nu allemaal met snelkoppeling, wat de nieuwe standaard wordt.

CO2 jets at Laundry Day 2014, Belgium SEV-Events

Gedurende de zomerperiode zijn er tal van evenementen en festivals geweest waar SEV-Events deel uitmaakte van de shows met vuur, lasers confetti CO2 en andere effecten.

Maart 2014

Samsung presenteerde de nieuwe Galaxy S5 met een laserpresentatie tijdens de Net5 Electric Run in Amsterdam.
Samsung Galaxy S5 Electric Run

Februari 2014

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: MagicFX Confetti gun.
Confetti Gun

Een geweldig on-stage effect in de vorm van een gun. Deze kan 3 voorgevulde buizen afschieten op basis van een ingebouwde accu. Ook kan de dj/danseres/mc alvast teasen met de ingebouwde aan en uit te schakelen rode laserstraal.

 

 

Volg ons op LinkedIn