Rookmachines

Rookmachines worden veelal gebruikt om de lichtstralen van lichteffecten, lasers, moving heads, scans etc. te accentueren. Alleen met (de juiste) rook wordt het lichtspektakel optimaal zichtbaar.

We hebben onder andere de volgende machines in ons assortiment:

Jem ZR33

Look Viper S

Look Viper NT

Look Viper 2.6

Look Unique (hazer)

Martin Magnum hazer

MDG Max 5000 APS

MDG 25000

MDG Atmosphere

ADJ Fury Jett Pro met rgb led

Martin / Jem Glaciator

Rosco Coldflow

Daarnaast wordt het ook gebruikt om een bepaalde sfeer te creëren, zoals bijvoorbeeld een rokerig cafe of een theatersfeer.

Voor deze effecten en andere toepassingen, zijn er de zogenaamde hazers. Een hazer geeft ook een soort rook, maar deze is minder aanwezig en heeft een veel kleinere dichtheid. Bij lasershows is dit een erg mooie manier om de stralen goed zichtbaar te maken.

Om een hele snelle rookverspreiding te krijgen maken wij verder gebruik van professionele luchtverplaatsers. Dit is zeer handig bij shows in grote hallen en buitenevenementen. Voor een maximaal effect in zeer grote ruimtes of in de open lucht maken wij gebruik van MDG machines.

Description DescriptionDescription

Laag-rookmachines geven een klassiek, maar nog altijd zeer gewaardeerd effect, dat uiteraard niet mag ontbreken in ons assortiment. Dit apparaat heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de theater- , televisie- en showwereld: het mooie, mysterieuze effect van laaghangende rook.
Dit effect is erg mooi om bijvoorbeeld acts een extra dimensie te geven: bij een opening of bij een presentatie van een product. U steelt de show met dit effect.

Description

De Martin / Jem Glaciator is de top-of-the-line laagrookmachine, zonder gebruik van co2 of droogijs. De opwarming en koeling vinden electrisch plaats. De Glaciator behoeft alleen de speciale laagrookvleoistof en spanning.

De Rosco Coldflow werkt op speciale non-toxic vloeistof. De machine wordt gekoeld door een cilinder met vloeibare CO2. Een rookmachine met speciale vloeistof wordt achter deze 'cooler' geplaatst. De rook wordt dusdanig afgekoeld dat deze blijft hangen vlak boven de grond. Een zeer spectaculair en mysterieus effect dat goed te gebruiken is bij bijvoorbeeld productpresentaties, videoclips en theatervoorstellingen. SEV-Events heeft deze laag-rookmachines natuurlijk ook in het assortiment.

 

SEV-Events heeft uitsluitend hoogwaardige rookmachines van merken zoals MDG , LOOK, JEM, ROSCO en MARTIN.

Description

 

SEV EVENTS

Description

Description

Pangolin

MDG Fog Generators

Coherent

SEV Nieuws

Januari 2017 Laser uitbreiding.
Om aan de groeiende vraag van grote projecten met laser(projectie) te kunnen blijven beantwoorden, heeft Sev-Events geïnvesteerd in 6 grote OPSL lasers. Dit brengt het aantal beschikbare nu op 7x >8 watt green opsl lasers.

December 2016
Wederom een fantastisch jaar. Veel mooie projecten waarvan een aantal helaas niet vermeld mogen worden. Op naar 2017 met een aantal grote veranderingen. We bedanken iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen.

We kijken terug op een mooi en geslaagd jaar. We willen iedereen bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen op wederom een goede samenwerking in 2016. De voorbereidingen voor de komende opdrachten zijn in volle gang terwijl de eerste opdrachten alweer uitgevoerd zijn.

December 2015
4 Stadiumshots in Ahoy bij de show van Jeff Mills.

November 2015
Openingsshow met 4 vuurmachines bij Vitesse-NEC in het Gelredome Arnhem

Oktober 2015
Met de groeiende vraag naar lasershows voor kleinere aangelegenheden maar toch op professioneel niveau, heeft SEV-Events geïnvesteerd in 6x  3,2watt Cittadini RGB lasers.

Februari 2015
Ook valdoek systeem elementen maken nu deel uit van het assortiment van SEV-Events ( Power Drop ).

Powerdrops SEV-Events

November 2014
Wederom heeft SEV-EVENTS geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor de special effect markt. Shotbase. 4-voudige lanceerunits voor zowel 40 als 80 cm confetti en/of streamers buizen, met direct DMX en een safetykanaal.

Confetti Shotbase SEV-Events

November 2014
Het assortiment van SEV-EVENTS is weer verder uitgebreid. Deze keer met Dominators. 5-voudige CO2 jets, welke zowel individueel als gelijktijdig geactiveerd kunnen worden. Een zeer spectaculair effect.

CO2 Dominator

Gezien het toenemende aantal festivals en de daarmee groeiende vraag naar CO2 jets heeft SEV-Events het aantal van 10 naar 22 jets verhoogd. De jets zijn nu allemaal met snelkoppeling, wat de nieuwe standaard wordt.

CO2 jets at Laundry Day 2014, Belgium SEV-Events

Gedurende de zomerperiode zijn er tal van evenementen en festivals geweest waar SEV-Events deel uitmaakte van de shows met vuur, lasers confetti CO2 en andere effecten.

Maart 2014

Samsung presenteerde de nieuwe Galaxy S5 met een laserpresentatie tijdens de Net5 Electric Run in Amsterdam.
Samsung Galaxy S5 Electric Run

Februari 2014

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: MagicFX Confetti gun.
Confetti Gun

Een geweldig on-stage effect in de vorm van een gun. Deze kan 3 voorgevulde buizen afschieten op basis van een ingebouwde accu. Ook kan de dj/danseres/mc alvast teasen met de ingebouwde aan en uit te schakelen rode laserstraal.

 

 

Volg ons op LinkedIn