Laser

De tijden zijn veranderd, zo ook de lasertechniek. Waren het vroeger grote, gevoelige, peperdure zware watergekoelde lasersystemen die enorm veel stroom nodig hadden; tegenwoordig is deze techniek vervangen door de diode laser. Dit is een zeer kleine lichtbron met een ongekend vermogen die weinig stroom vereist en met slechts luchtkoeling de hele avond zonder problemen kan functioneren.

Dit is een zeer gunstige ontwikkeling die het mogelijk maakt om betaalbare lasershows op maat te leveren. Eén belangrijk aspect blijft echter onveranderd: de magie.
Nog altijd staan mensen met grote ogen te kijken als er een, met ander licht niet te evenaren, laserlicht-stralenspectakel door de donkere ruimte schiet.
Er valt zoveel te bedenken om een lasershow zo optimaal en spectaculair mogelijk te maken. Naast goede grafische lasers zijn er de zogenaamde Bouncemirrors, spiegelbollen en andere extra effecten. Zo is het mogelijk om veel diepte in een show te creëren omdat de lichtstralen in alle gewenste hoeken afgebogen kunnen worden. Nog een spectaculaire mogelijkheid is de combinatie van laserlicht met echt vuur.

Dim lights Embed Embed this video on your site

Een lasershow kan bestaan uit 1 projector met bijvoorbeeld alleen de kleur groen. Groen is in principe de meest optimale kleur voor lasershows omdat het menselijk oog deze kleur zeer goed kan waarnemen.  Met één kleur is (met de juiste opstelling en de juiste programmering) al een zeer spectaculaire show te maken.
Voeg hier nog een tweede laser projector aan toe en met name het synchrooneffect geeft 4 x meer impact dan met 1 laser. Verbaas het publiek door de twee lasers eerst synchroon te laten lopen en vervolgens de laserstralen in de breedte in tegengestelde richting van elkaar te laten bewegen.

Naast single-colour lasers geven wij ook shows met multi-colour lasers (rood/groen/geel) en full-colour lasers. Met name de grafische full-colour laser leent zich uitstekend voor de projectie van bijvoorbeeld bedrijfslogo’s of animaties.
De shows kunnen varieëren van een kleine live-setup tot complete time-code shows waarbij de hele show vooraf geprogrammeerd wordt en synchroon loopt met uw presentatie en/of muziek. Hierbij zijn ook special effects mogelijk zoals rook, vuur, confetti, video of andere gewenste effecten. 
Daarnaast hebben we een aantal zeer spectaculaire shows op muziek op voorraad.
Informeert u naar de mogelijkheden voor een lasershow op maat waarin uw wens centraal staat.

Ons assortiment lasers bestaat onder andere uit:
- 14 watt full-colour
- 9 watt OPSL green
- 6 watt full-colour
- 4 watt full-colour
- 3,2 watt Full-colour DIODE
- 2,5 watt full-colour
- 2 watt green
- 1 watt green


De medewerkers van SEV-Events zijn gecertificeerd en getraind voor het veilig werken met lasers.

Description DescriptionDescription

 

SEV EVENTS

Description

Description

Pangolin

MDG Fog Generators

Coherent

SEV Nieuws

Januari 2017 Laser uitbreiding.
Om aan de groeiende vraag van grote projecten met laser(projectie) te kunnen blijven beantwoorden, heeft Sev-Events geïnvesteerd in 6 grote OPSL lasers. Dit brengt het aantal beschikbare nu op 7x >8 watt green opsl lasers.

December 2016
Wederom een fantastisch jaar. Veel mooie projecten waarvan een aantal helaas niet vermeld mogen worden. Op naar 2017 met een aantal grote veranderingen. We bedanken iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen.

We kijken terug op een mooi en geslaagd jaar. We willen iedereen bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen op wederom een goede samenwerking in 2016. De voorbereidingen voor de komende opdrachten zijn in volle gang terwijl de eerste opdrachten alweer uitgevoerd zijn.

December 2015
4 Stadiumshots in Ahoy bij de show van Jeff Mills.

November 2015
Openingsshow met 4 vuurmachines bij Vitesse-NEC in het Gelredome Arnhem

Oktober 2015
Met de groeiende vraag naar lasershows voor kleinere aangelegenheden maar toch op professioneel niveau, heeft SEV-Events geïnvesteerd in 6x  3,2watt Cittadini RGB lasers.

Februari 2015
Ook valdoek systeem elementen maken nu deel uit van het assortiment van SEV-Events ( Power Drop ).

Powerdrops SEV-Events

November 2014
Wederom heeft SEV-EVENTS geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor de special effect markt. Shotbase. 4-voudige lanceerunits voor zowel 40 als 80 cm confetti en/of streamers buizen, met direct DMX en een safetykanaal.

Confetti Shotbase SEV-Events

November 2014
Het assortiment van SEV-EVENTS is weer verder uitgebreid. Deze keer met Dominators. 5-voudige CO2 jets, welke zowel individueel als gelijktijdig geactiveerd kunnen worden. Een zeer spectaculair effect.

CO2 Dominator

Gezien het toenemende aantal festivals en de daarmee groeiende vraag naar CO2 jets heeft SEV-Events het aantal van 10 naar 22 jets verhoogd. De jets zijn nu allemaal met snelkoppeling, wat de nieuwe standaard wordt.

CO2 jets at Laundry Day 2014, Belgium SEV-Events

Gedurende de zomerperiode zijn er tal van evenementen en festivals geweest waar SEV-Events deel uitmaakte van de shows met vuur, lasers confetti CO2 en andere effecten.

Maart 2014

Samsung presenteerde de nieuwe Galaxy S5 met een laserpresentatie tijdens de Net5 Electric Run in Amsterdam.
Samsung Galaxy S5 Electric Run

Februari 2014

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: MagicFX Confetti gun.
Confetti Gun

Een geweldig on-stage effect in de vorm van een gun. Deze kan 3 voorgevulde buizen afschieten op basis van een ingebouwde accu. Ook kan de dj/danseres/mc alvast teasen met de ingebouwde aan en uit te schakelen rode laserstraal.

 

 

Volg ons op LinkedIn