Confetti, Streamers

Een traditioneel, vrolijk en sfeerverhogend effect dat nog veelvuldig wordt gebruikt om de feeststemming te verhogen is confetti of streamers of een combi ervan.
In tegenstelling tot een aantal jaren geleden wordt confetti tegenwoordig nauwelijks nog vanuit de hand gestrooid. Door gebruik te maken van speciaal hiervoor ontwikkelde machines van onder andere Magic FX is het bereik veel groter en de spreiding beter te bepalen.

Daarnaast is er de mogelijkheid om streamers af te schieten. Dit zijn slierten in plaats van kleine snippers. De streamers zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Voor bijna iedere situatie bieden wij een passende oplossing. Belangrijk: de confetti die wij gebruiken is niet brandbaar en geeft niet af, zelfs niet als het nat wordt.

 

Wij bieden de keuze uit 8 verschillende mogelijkheden, geheel in eigen beheer:


De Handshooter is een eenmalig te gebruiken buis die vanuit de hand wordt afgeschoten. Deze wordt geactiveerd door het onderste gedeelte een kwartslag te draaien ten opzichte van de rest van de buis. Het effect is zeer spectaculair. Er is een keuze uit verschillende soorten vulling.

De Confetti Gun is een geweldig on-stage effect in de vorm van een gun. Deze kan 3 voorgevulde buizen afschieten op basis van een ingebouwde accu. Ook kan de dj/danseres/mc alvast teasen met de ingebouwde aan en uit te schakelen rode laserstraal.

De Powershot is een zeer eenvoudig te gebruiken en snel op te bouwen confetti-effect. De voorgevulde buis in de houder plaatsen, de bout aandraaien en de stekker in de ontsteekunit steken. Op het moment dat  de unit spanning krijgt gaat de shooter af. Zowel confetti als streamers alsmede de combi ervan is mogelijk.

De Shotbase is een 4-voudige afschiet unit, direct op 230 volt en DMX. Deze kan zowel 40 als 80 cm buizen activeren. Elke van de 4 afschietunits kan een afzonderlijk DMX adres krijgen en dus zowel gelijktijdig als individueel geactiveerd worden.

Een Dwarrelaar of Swirlfan wordt eenvoudig gevuld en vervolgens opgehangen aan het plafond of aan een truss. 230 Volt erop wanneer confetti gewenst is en het feest barst los. Voor de kleine/middelgrote ruimtes wordt meestal gebruikt gemaakt van de dwarrelaar voor middelgrote gelegenheden waar veel confetti vereist is en voor grotere gelegenheden wordt meestal de swirlfan ingezet.
Het bereik is afhankelijk van een aantal factoren zoals de montagehoogte.

De Confetti Miniblower is een apparaat met een aanzuigslurf die confetti uit een doos of emmer opzuigt. Via een buis aan de voorkant wordt de confetti de ruimte in geblazen. Een leuk en zeer gebruikersvriendelijk effect. Het bereik is tot 8 meter.

Het Luchtdrukkanon (Air canon ) is het serieuze werk voor middelgrote en grote gelegenheden.
Een drukvat van 33 liter wordt gevuld met perslucht (maximaal 8 bar) door middel van een compressor. Twee grote buizen, met ieder een eigen klep, (separaat aanstuurbaar ) kunnen worden gevuld met confetti, streamers, t-shirts of andere voorwerpen (die er in passen). Als de lading eenmaal weggeschoten is, kan het kanon simpel herladen worden door het bijvullen van de lucht en het plaatsen van een nieuwe lading in de buizen. De twee buizen kunnen individueel afgeschoten worden. Het bereik is tot 15 meter.

De Stadium Shot is het zelfde effect als het hierboven genoemde luchtdrukkanon. Het werkt ook met een drukvat dat door middel van perslucht confetti en/of streamers wegschiet. Echter is het een buis. Het bereik van dit kanon is tot 25 meter met confetti en tot maximaal 50 meter met streamers. De naam Stadium Shot zegt al genoeg in wat voor ruimtes deze mega confetti shooters gebruikt worden. De Stadiumshot is voor zowel indoor als outdoor.

De Confetti Blaster is een confetti-effect voor het zwaardere werk. Het kan o.a. outdoor gebruikt worden. Met CO2 wordt de confetti aangezogen en onder hoge druk afgeschoten. Het bereik is tot 15 meter. In tegenstelling tot het luchtdrukkanon en Stadiumshot welke een explosie aan confetti afschieten, is de confettiblaster bedoeld om een continu stroom van confetti de lucht in te blazen.

 

Description Confetti Shotbase Description

Description Description Description

Description Stadiumshot confettimachine sev events arnhem confetti gun

 

SEV EVENTS

Description

Description

Pangolin

MDG Fog Generators

Coherent

SEV Nieuws

Januari 2017 Laser uitbreiding.
Om aan de groeiende vraag van grote projecten met laser(projectie) te kunnen blijven beantwoorden, heeft Sev-Events geïnvesteerd in 6 grote OPSL lasers. Dit brengt het aantal beschikbare nu op 7x >8 watt green opsl lasers.

December 2016
Wederom een fantastisch jaar. Veel mooie projecten waarvan een aantal helaas niet vermeld mogen worden. Op naar 2017 met een aantal grote veranderingen. We bedanken iedereen voor het in ons gestelde vertrouwen.

We kijken terug op een mooi en geslaagd jaar. We willen iedereen bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen op wederom een goede samenwerking in 2016. De voorbereidingen voor de komende opdrachten zijn in volle gang terwijl de eerste opdrachten alweer uitgevoerd zijn.

December 2015
4 Stadiumshots in Ahoy bij de show van Jeff Mills.

November 2015
Openingsshow met 4 vuurmachines bij Vitesse-NEC in het Gelredome Arnhem

Oktober 2015
Met de groeiende vraag naar lasershows voor kleinere aangelegenheden maar toch op professioneel niveau, heeft SEV-Events geïnvesteerd in 6x  3,2watt Cittadini RGB lasers.

Februari 2015
Ook valdoek systeem elementen maken nu deel uit van het assortiment van SEV-Events ( Power Drop ).

Powerdrops SEV-Events

November 2014
Wederom heeft SEV-EVENTS geïnvesteerd in nieuwe apparatuur voor de special effect markt. Shotbase. 4-voudige lanceerunits voor zowel 40 als 80 cm confetti en/of streamers buizen, met direct DMX en een safetykanaal.

Confetti Shotbase SEV-Events

November 2014
Het assortiment van SEV-EVENTS is weer verder uitgebreid. Deze keer met Dominators. 5-voudige CO2 jets, welke zowel individueel als gelijktijdig geactiveerd kunnen worden. Een zeer spectaculair effect.

CO2 Dominator

Gezien het toenemende aantal festivals en de daarmee groeiende vraag naar CO2 jets heeft SEV-Events het aantal van 10 naar 22 jets verhoogd. De jets zijn nu allemaal met snelkoppeling, wat de nieuwe standaard wordt.

CO2 jets at Laundry Day 2014, Belgium SEV-Events

Gedurende de zomerperiode zijn er tal van evenementen en festivals geweest waar SEV-Events deel uitmaakte van de shows met vuur, lasers confetti CO2 en andere effecten.

Maart 2014

Samsung presenteerde de nieuwe Galaxy S5 met een laserpresentatie tijdens de Net5 Electric Run in Amsterdam.
Samsung Galaxy S5 Electric Run

Februari 2014

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: MagicFX Confetti gun.
Confetti Gun

Een geweldig on-stage effect in de vorm van een gun. Deze kan 3 voorgevulde buizen afschieten op basis van een ingebouwde accu. Ook kan de dj/danseres/mc alvast teasen met de ingebouwde aan en uit te schakelen rode laserstraal.

 

 

Volg ons op LinkedIn